Vlada FBiH daje novčanu pomoć mladima koji se odluče za kupovinu diploma #odgovornost

Vlada FBiH donijela je odluku da daje novčanu pomoć svi mladima koji odluče svoju diplomu da kupe. Zbog razvijenog tržišta kupovine diploma mnogi mladi se odlučuju da baš tako dođu do papira o znanju. Cijene su različite u zavisnosti od zvanja i fakulteta na kojem želite “diplomirati”. Vlada FBiH za ovaj projekat planira izdvojiti značajna sredstva iz budžeta kako bi svaki građanin imao priliku da bude fakultetski obrazovan.

“Došli smo na ovu ideju kad smo vidjeli da većina zaposlenih u najvišim državnim institucijama ima kupljene diplome pa opet rade odličan posao. Znači može se i s kupljenom diplomom kad se hoće. Ovim projektom ćemo pomoći mladima da ne gube vrijeme na fakultetima nego ih fino odmah obezbijedimo pomoć pri kupovini diplome i zaposlimo ih preko stranke u državnu instituciju. Mislim da je to puno bolji način nego tradicionalno školovanje”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Mladi u BiH pozdravljaju ovaj potez Vlade FBiH kako kažu posebno im je drago što ih odmah po kupovini diplome čeka siguran posao u državnim institucijama.
“Raduje me ta neka sigurnost koju obećavaju i lakše dolaženje do posla s kupljenom nego sa stečenom diplomom. Nadam se da će ovaj program podrške mladima što prije početi da se sprovodi. Odlučio sam da se već sada prijavim kako bi bio jedan od prvih koji će kupiti diplomu na ovaj način”, rekao Harun Šaraf, srednjoškolac iz Breze.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.