Vokabula Tanzt: U Tuzli u subotu nesvakidašnji događaj za djecu i roditelje

Školsko zvono napokon se oglasilo i to znači samo jedno, početak jesenje čarolije. A kako najbolje proslaviti početak jeseni? Uz dobru zabavu i veselu atmosferu, naravno! Posjetite Trg Slobode u subotu 12. septembra od 11:30 sati i uživajte na prvom Vokabula Tanzt – festivalu plesa, smijeha i sreće.
Cilj ove nesvakidašnje manifestacije je zabava i uživanje u dobroj muzici i plesu na otvorenom, a u glavnom fokusu je porodica i dijete te njegov zdrav i siguran razvoj. Očekuje vas pregršt zanimljivih igara, moći ćete zaplesati uz vrhunske njemačke hitove, a uz svu tu zabavu sa svojom djecom, na dosad neviđen način, usvojićete i novi vokabular njemačkog jezika! Dance studio i Mini Maus dolaze. A ti? Za savršen dan na otvorenom pobrinuće se dance studio LaLuna iz Tuzle kao i Mini Maus (da dobro ste pročitali, dolazi Mini i zaplesaće sa nama) kojima će se pridružiti grupa “malih Nijemaca” tj. mali polaznici Otto Krake škole njemačkog jezika u Tuzli. A da bi dan bio još uzbudljiviji očekuju Vas i zabavne igre, a za najbolje u njima biće pripremljene super nagrade.
Posjetitelje očekuje niz aktivnosti, edukacija i zabava za cijelu porodicu, a da bi dan ostao što duže u dobrom sjećanju, svu djecu očekuje oslikavanje lica sa face painting umjetnicima.
Napravite mjesta za igru Vokabula Tanzt (Tanzt = pleše) je odlična prilika da sa djecom prošetate, zaplešete uz sasvim nove ritmove, zabavite se uz davno zaboravljene igre, a na kraju možda i osvojite nagrade koje smo pripremili za sve posjetitelje. “Sve ovo radimo jer volimo njemački jezik. Stvaramo. Borimo se. Volimo.
U prvoj godini sam sve radila sama, pa je početak bio težak. Sada imam tim koji može nastaviti ono što sam počela. Ponosna sam i uzbuđena. Ne brojimo nikome krvna zrnca, nije važno jeste li ovaj ili onaj, naš ili njihov, nas samo zanima pozitivna atmosfera, veselje i dobar provod.”, poručila je organizatorica događaja Ivana Vukadin, kreatorica Otto Krake i Vokabula 360° međunarodno priznatih metodologija učenja. Vidimo se u subotu, ovu sad subotu Za mališane će ova subota biti istinska zabava, a kako bi svako dijete bilo dio ove nesvakidašnje priče cijeli događaj je besplatan. I da skratimo, možemo Vam obećati da će ovo biti dan za pamćenje i vidimo se u subotu!
Kad: Subota 12.9. od 11:30 sati
Gdje: Trg Slobode – Tuzla
Ko: Ti i tvoja mala vesela ekipa?
Volimo te i Tschüss!
(tuzlanski.ba)