Volonteri Let’s Do It-a poručuju “Čuvaj, pazi, ne bacaj”!

Volonteri Let’s Do It pokreta u BiH obilježili su  5. juni – Svjetski dan zaštite okoliša u radnoj atmosferi. Povodom ovog važnog ekološkog datuma uspješno su realizovane četiri akcije čišćenja ilegalno bačenog otpada u četiri bosanskohercegovačka grada i to u Bijeljini, Olovu, Ljubuškom i Sarajevu gdje je čišćena planina Igman.

U akcijama je učestvovalo više od 200 vrijednih volontera  koji su prikupili 500 vreća otpada. Pored stalnih članova Let’s Do It tima, čišćenju se pridružio i veliki broj zainteresovanih građana koji su željeli svojim ličnim učešćem da doprinesu akciji čišćenja i pokažu da im je stalo da izletišta budu čista. Uz podršku naših partnera, zlatnog sponzora Eko život d.o.o. i donatora Ožujsko Pivo, za sve volontere smo obezbjedili materijal za čišćenje.
“Cilj obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša je istaknuti glavne ekološke probleme u našoj životnoj sredini, kao i potaknuti ljude na preuzimanje odgovornosti za nesavjesne postupke prema prirodi koja nas okružuje. Današnjim akcijama željeli smo motivisati naše sugrađane na konkretne ekološke aktivnosti u kojima mogu da doprinesu poboljšanju trenutnog stanja u svojoj okolini, a ujedno samo ovom akcijom napravili uvertiru u akcije čišćenja koje nas očekuju u septembru povodom Svjetskog dana čišćenja”. – ističu iz UG “Ruke”

Drago nam je da na ovakvim akcijama imamo i podršku operatera za upravljanje ambalažnim otpadom. “Eko život d.o.o. je ovlašteni operater za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom, gdje sistem podrazumijeva između ostalog da se bavimo ekološkim projektima i posredovanjem društveno odgovornih programa za poboljšanje i unapređenju okoliša i života u boji prirode. U ime toga ponosno smo zlatni sponzor već sedam godina Lets Do It timu i kroz sve ove godine podržavamo njihove projekte”. – ističu iz Eko život-a.
(mreža-mira)