Vrata Pozorišta mladih Tuzle ponovo otvorena za publiku: Uskoro objava novog repertoara

Pozorište mladih Tuzle je ovog vikenda, nakon sedam mjeseci pauze od organizacije javnih događaja, ugostilo publiku u prostor dvorane Kaleidoskop.
Nakon jednomjesečnih priprema i organizacije prostora u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama i uz podršku Grada Tuzla i Centra za kulturu Tuzla, proteklog vikenda je u dvoranu ušla prva publika iz reda roditelja članova Pozorišta mladih Tuzle.

Vrata Pozorišta mladih Tuzle ponovo otvorena za publiku – Fokus.ba

Prvi događaji koji su realizovani za publiku jesu javni časovi početne faze Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle mlađeg, srednje i starijeg uzrasta. Riječ je o polaznicima koji su upisani u martu 2020. godine a koji su svoje radionice realizovali od 6. juna do 1. oktobra 2020. godine. Na scenu su izašla ukupno 34 polaznika uzrasta od 5 do 20 godina raspoređenih u tri različita termina. U sali je za dva dana i u tri različita termina bilo ukupno prisutno 116 osoba u publici ograničenih po terminu na maksimalnih 40 osoba.
“Polaznici kojima dugujemo zahvalu za ukazano povjerenje su: Adrian Jerković, Ajra Šehanović, Edin Alibegović, Hana Kantić, Imran Tosumbegović, Isak Šehanović, Lana Andrić, Lena Brašnjić, Minela Salihović, Nadja Hodžić, Sajra Tosumbegović, Amar Junuzović, Asija Jusić, Amina Šehić, Denis Šaćirović, Emir Iljazović, Emina Redžepagić, Lejla Ibrahimbegović, Adin Sinanović, Alen Alagić, Amar Galešić, Ardea Hamzić, Arijana Imamović, Arnela Ćatović, Danijel Pušonjić, Elmedin Mujić, Emana Hanan Pinjić, Emina Jupić, Ihsana Hasanbašić, Izet Dedić, Lamija Redžepagić, Nedim Husejnović, Nina Delalić i Šefika Mujić”, poručili su iz tuzlanskog pozorišta.
Posebno zahvalu uputili su i liderima i saradnicima koji su u prethodnom periodu, uz poštivanje svih mjera, realizovali dramsko-pedagoški proces: Maida Hamzić, Ramo Tučić, Dženita Mujkanović, Kemal Fazlić, Ajla Mušanović, Amila Beširović, Melisa Smajić i Adnan Mujkić.
Vrata Pozorišta mladih Tuzle ponovo otvorena za publiku – Fokus.ba
Svi lideri, saradnici, volonteri i polaznici su tokom izvođenja vježbi i zadataka Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle nosili zaštitne maske, a publika je prije ulaska u salu morala proći proceduru obuvanja jednokratnih higijenskih navlaka na obuću, mjerenje temperature i potpisivanje, dezinfekcija ruku i sjedanje u sali sa udaljenošću od dva metra. Javni časovi su realizovani bez prisustva drugih članova Pozorišta mladih Tuzle i medija.
Ovi događaji su ujedno i proba posebnog načina organizacije događaja i publike koji je na snazi do daljnjeg. Nakon javnih časova realizovanih proteklog vikenda, Pozorište mladih Tuzle uskoro započinje s igranjem premijernih i repriznih predstava, te projekcijama filmova kao redovnim mjesečnim repertoarom.
(klix.ba)