Vrijeme je za nas – u informaciji je spas

? Reklo bi se da su nam informacije zadnjih dana dostupnije nego inače – imamo pristup virtuelnim bibliotekama i muzejima, velika muzička imena emituju koncerte iz svojih domova, nastava se preselila na internet, pa čak i naše ispijanje kafe.
Čini se da mladi ljudi mogu saznati sve o svemu, ali koliko znamo o samim nama?
? Vjerujemo da većina zna da se mladim osobama u BiH smatraju svi između 15 i 30 godina života, ali tu ne staje znanje o mladima.
? Pozivamo vas da nam se pridružite u trosedmičnom putovanju, na kome ćemo bolje upoznati zakonske okvire, družiti se, diskutovati i učiti.
?Prva tema o kojoj ćemo zajedno učiti i istraživati je Omladinsko organizovanje u BiH.
Radujemo se svima koji nam se pridruže na ovom putovanju gdje ćete imati priliku da postavljate pitanja, komentarišete, priliku da zajedno učimo i napredujemo.
❓❓Pitanja i odgovore koje tražimo ove sedmice se odnose na to kako se mladi organizuju, zašto je važno da se organizujemo i šta sve možemo postići.
?Više informacija možete pročitati u našem Vodiču kroz Zakone i prava mladih u BiH: https://www.vijecemladih.ba/vkzpmb
??Ako i dalje imate pitanja (a vjerujemo da imate) rado ćemo odgovoriti na njih. Na pitanja odgovaramo direktno na vaše e-mail adrese ili putem kratkog ZOOM druženja. Zato, otvorite google formu i pitajte: https://forms.gle/Sof9F1JYwAHp4ELo6