Vučić od naroda Srbije zahtjeva da vjeruju više njemu nego snimcima TV kamera

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je u svom obraćanju javnosti zamolio sve građane Srbije da prestanu vjerovati svojim očima i snimkama nadzornih i televizijskih kamera, te da umjesto toga, svoje povjerenje stave u njega i njegovo viđenje o tome šta se dešava pred Skupštinom Srbije ovih dana.
Vučić od naroda Srbije zahtjeva da vjeruju više njemu nego ...
“Molim Vas i apelujem da ne vjerujete u ove fotošopirane gluposti koje vam svakojaki nerežimski mediji plasiraju. Niko nije udaren ko nije zaslužio da ga se udari, niko nije povrijeđen, niko nije u bolnici, nikakve suzavce policija nije bacala u prekomjernim količinama. Dakle ništa od toga se nije desilo i ja ne znam zbog čega se svi trude pokazati kako smo mi jedna diktatorska država koja ne brine za svoje građane i koja radi takve gluposti poput zabranjivanja protesta i slično. Moji građani nisu nezadovoljni stanjem u državi i niko zapravo i ne želi da protestuje jer nemaju zbog čega da to rade. Možda je eto moguće da se našla šačica ljudi okupljenih oko takozvane opozicije koji hoće da unesu nemir u inače mirne srpske redove, ali to je to, ništa više od toga. Iz svih ovih razloga molim građane da ne nasjedaju na fotošopirane snimke i slike policijske brutalnosti jer se ista uopće nikad nije ni dogodila niti će se dešavati u našoj državi. To svima neka bude jasno, vjerujte meni, a ne svojim fotošopiranim očima” – izjavio je na konferenciji za medije Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.
Podsjećamo, nemiri u Srbiji zbog sveopćeg nezadovoljstva građana još uvijek ne jenjavaju i prijete da postanu repriza nemira od prije skoro dvadeset godina.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.