Webinar Mediji i odnosi s javnostima

Institut za razvoj mladih KULT kroz incijativu Capacity Building Works, uz podršku Vlade Švicarske, organizira Webinar na temu Mediji i odnosi s javnostima.

Oblast koja se tiče Medija i odnosa s javnostima podrazumijeva razumijevanje koncepta javnosti, odnosno određivanje ciljnih javnosti za poruku koja se želi prenijeti. Odnosi s medijima podrazumijevaju izgradnju pozitivnih uzajamnih veza sa medijskim subjektima u cilju prenošenja poruke u javnost. Potrebno je razumjeti termin medij, koji predstavlja bilo koje sredstvo za prijenos informacija. U tom slučaju termin mediji podrazumijevaju i nove medije, poput društvenih mreža, ali i štampani poster koji šalje određenu poruku. Važno je razumjeti da izabrane boje, font i drugi grafički elementi na posteru, ili objavi na društvenim mrežama su sastavni dio poruke koja se šalje.

Webinar Mediji i odnosi s medijima je vrlo značajan jer danas živimo u tzv. medijatiziranom društvu, u kojem više od jedne trećine globalne populacije aktivno koristi društvene mreže, a kanali komunikacije se svakodnevno razvijaju ili se stvaraju novi.

Webinar će se održati putem online platforme Zoom. Detaljnije tehničke informacije, program rada i link za pristup webinaru, odabrani učesnici/ce, dobiti će nekoliko dana pred početak webinara.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti putem maila mateja.bojat@kultbih.org ili putem telefona 033 778 772.

Posljednji postovi