WHO pohvalio Vladu FBiH za najljepši font slova u pismima namjere #odgovornost

Svjetska zdravstvena organizacija danas je pred očima čitavog svijeta, pohvalila Vladu Federacije BiH zbog najboljih pisama namjere koji su poslali proizvođačima vakcina. Stručni tim predvođen Fadilom Novalićem, dobio je sve desetke od strane organizacije.

“Mi vršimo kontrolu pisama namjere vlada širom svijeta, koja su upućena proizvođačima vakcina. Radimo finalnu kontrolu, gledamo da li je sve urađeno kako treba i na osnovu toga pravimo selekciju najboljih. Moram priznati da pisma namjere koja je poslala Vlada FBiH, ne mogu se mjeriti s ostalima, i definitivno su van konkurencije. Zaista sve čestitke na profesionalnosti, znanju i spremnosti”, ističe Hue Zinh Yo, jedan od članova komisije za pregled pisama namjere WHO-a.
Sam način pisanja i koncept, zaprepastio je i Sjedinjene američke države, koje su do sada prednjačile po pitanju kvalitete.
“Jutros su mi moji ljudi javili da nas je pretekla Vlada FBiH u pismima namjere. Tražio sam kopiju pisama i kada sam ih vidio, pao sam na guzicu. Taj oblik fonta, dupli prored, pasusi, način obraćanja, formulacija, prostorno pozicioniranje rečenica i podnaslova je nemoguć. To kao da nije radila ljudska ruka, nego neka nadrealna sila. Stvarno su majstori i svaka im čast na tome”, kaže predsjednik SAD-a Joe Biden.
Biden je dodao da mu je izrazito drago što ih je pretekla jedna zemlja, prema kojoj on gaji itekakve simpatije.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.