Za samo jedan dan- Dvije djevojke iz Novog Pazara prikupile 36.000 eura pomoći za kupovinu neophodne opreme za bolnice (VIDEO)

Od kada je u Novom Pazaru uvedeno vanredno stanje zbog povećanog broja oboljelih od korone, gradom se proširila vijest da bolnice nemaju dovoljno opreme, između ostalog i regulatore kiseonika. Dveij djevojke iz Novog Pazara su se odmah organizovale i sa ostalim sugrađanima prikupile 36.000 eura za kupovinu neophodnih mašina. Selma Hasić Manić i Nerma Zekić Hoćanin pokazale su kako treba reagirati kada je zajednica u nevolji. Preko društvenih mreža pozvale su sve koji mogu da pomognu ne bi li što prije kupili opremu za bolnicu u kojima se liječe oboljeli od COVID-19. Skupili su 36.000 eura samo za 24 sata.


– Prikupili smo novac za 50 regulatora. Ali nismo stali tu jer su ljudi nastavili i dalje da doniraju tako da imamo 23.853 eura na raspolaganju za bolnicu u Novom Pazaru. Novac je isključivo za tu bolnicu, biće akcije i za bolnice u Tutin i Sjenici – poručile su ove dve preduzimljive djevojke koje će sve predati nadležnima novopazarske bolnice.

One su ujedno pozvale sve ljekare da im se jave ako im je potrebno nešto za liječenje oboljelih, bilo da su to transportna vozila, invalidska kolica, boce sa kiseonikom..I to nije sve što su uradile. Ove djevojka prijavile su se da budu volonteri i pozvale i druge da im se pridruže i pomognu koliko mogu u ovom trenutku kada je Novi Pazar među najugroženijim gradovima od korone u cijeloj Srbiji
Izvor:Buka