Zaposlite se na portalu Klix.ba: Tražimo urednika deska i novinare

Zaposlite se na portalu Klix.ba: Tražimo urednika deska i novinare

Sve prijave sa CV-om i pismom namjere slati na e-mail posao@klix.ba. Konkursi su otvoreni do 1. novembra 2020. Samo oni kandidati koji uđu u uži krug će biti pozvani na razgovor.
Novinar (2), Sarajevo
Posao novinara podrazumijeva pisanje autorskih vijesti i tema iz politike, društva ili crne hronike ili prevođenje vijesti sa svjetskih medija na engleskom jeziku. Tražimo poznavanje rada na računaru, engleski jezik, pismenost, opće obrazovanje i informisanost te sposobnost prepoznavanja važnih vijesti. Želite li aplicirati za poziciju novinara, molimo da uz biografiju i pismo namjere pošaljete i tri autorska teksta po izboru.
Urednik deska (1), Sarajevo
Posao urednika deska osim svih poslova koje obavljaju i novinari podrazumijeva uređivanje vijesti na portalu, biranje i predlaganje tema i organizaciju rada i dnevnih vijesti. Neophodno je također iskustvo u sličnim poslovima, poznavanje rada na računaru, engleski jezik, pismenost, opće obrazovanje i informisanost te sposobnost prepoznavanja važnih vijesti. Želite li aplicirati za poziciju urednika deska, molimo da uz biografiju i pismo namjere pošaljete i tri autorska teksta po izboru.
O nama
Klix.ba je najposjećeniji internet portal u Bosni i Hercegovini s dugogodišnjom tradicijom. Osnovan je 2000. godine, a danas ima 40 zaposlenih i lider je u medijskom i marketinškom internet tržištu BiH. Prema podacima DotMetricsa, Klix.ba posjećuje više od 500 hiljada različitih čitatelja iz BiH svaki mjesec i medij je na kojem Bosanci i Hercegovci provode daleko najviše vremena. S druge strane, prema Google Analyticsu, Klix.ba ima više od više od 4 miliona ‘users’ (različitih uređaja s kojih se pristupa portalu). Osim toga, Klix.ba ima i najpopularnije news aplikacije za iOS i Android u BiH, koje koristi čak 150.000 naših čitatelja.
(klix.ba)