Zavod za zapošljavanje KS šalje pozitivne misli i aplauze ohrabrenja onima koji su izgubili posao

Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo je u nemogućnosti da plati naknade svima koji su izgubili posao, jer ima dug od 10.000 konvertibilnih maraka za neplaćenu prekršajnu kaznu.
Zavodu i odgovara da ne plati naknade nezaposlenima, pa su odlučili da urade nešto drugo za sve svoje korisnike.
Zdici.info | Aplauz za medicinare: Građani BiH pozvani da večeras ...
Naime, svi uposlenici ove ustanove su dobili nalog da šalju pozitivne misli onima kojima bi trebala njihova pomoć, te da jednom dnevno između tri pauze nađu vremena i organizuju aplauz podrške za ljude kojima njihova naknada treba.
“Naš trud oko korisnika za koje radimo neće prestati time što im nećemo moći isplatiti naknade. Bez obzira na to kada je neko izgubio posao, mi ćemo svima njima slati pozitivne misli. Svojim uposlenicima sam naložila da budu širokogrudi kada su ove misli u pitanju i da ih šalju nemilice, naravno onda kada to stignu između tri pauze po sat vremena koje mi imamo u toku radnog vremena. Osim toga, unajmili smo jednu filmsku ekipu da snimi svaki dan jedan aplauz koji ćemo od srca i duše pokloniti onima kojima je to najviše potrebno. Vrijeme je pandemije, ekonomska kriza je počela, a tek će da dođe. Stoga smatramo da je ljudima najbitnije da znaju da država i sve njene institucije stoje iza svojih građana, a to ćemo dokazati svakodnevnim aplauzima podrške. Njih ćemo objaviti da svi nezaposleni vide da mislimo na njih. Mi se nećemo umoriti kao što se to desilo s građanima koji su aplaudirali medicinskim radnicima. Novčanih naknada neće biti”, rekla je VD direktorica Zavoda, Edina Ljubuškić.
Iz Zavoda su još rekli da će, ako bude potrebe, zaposliti još djece svojih stranačkih kolega kako bi pozitivnih misli bilo više, a aplauzi što jači.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.