Završna Godišnja izložba studentskih radova ALU nudi uvid u različite umjetničke forme

Završna Godišnja izložba studentskih radova ALU nudi uvid u različite umjetničke forme.

Jedan od najznačajnijih događaja u životu Akademije likovnih umjetnosti (ALU) Sarajevo je tradicionalna završna Godišnja izložba studentskih radova, koja predstavlja izvrsnu priliku da se predstave i sagledaju rezultati zajedničkog rada nastavnika i studenata, te da se skrene pažnja na buduće nosioce kulturne, obrazovne i proizvodne djelatnosti u oblasti likovne umjetnosti.

Završna Godišnja izložba studentskih radova ALU bit će otvorena u srijedu, 12. jula, a posjetioci će biti u mogućnosti pogledati studentske radove nastale u toku Studijske 2022/2023. godine, koji su izloženi u ateljeima i prostorijama u kojima se realizira nastava na studijskim programima.

Izložba nudi uvid u različite umjetničke forme, metode i strategije djelovanja kojima se studenti bave i proučavaju ih tokom studija. Kao i svake godine, u sklopu izložbe bit će prezentirani radovi studenata iz oblasti crteža, slikarstva, kiparstva, grafike, grafičkog dizajna, fotografije, multimedije, metodike likovne umjetnosti i likovne kulture, produkt dizajna, konzervacije i restauracije.

Putem prezentacije zajedničkog rada želi se dati uvid u orijentiranost Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu ka zadovoljenju svjetskih kriterija umjetničke edukacije, te težnju ka permanentnom inoviranju nastavnih planova i programa, koji će odgovoriti na izazove savremenih društvenih tendencija i razvoja umjetničke misli, saopćeno je iz ALU.

 

Preuzeto sa: radiom.ba

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi