Zenica PodCast Fest 2021: Odlični gosti i sjajna zabava!

Ove sedmice počinje Zenica PodCast Fest 2021: Obećavamo odlične goste i sjajnu zabavu!
Zenica PodCast Fest 2021 je trodnevni događaj koji će okupiti podcastere i ljubitelje podcasta iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona. Pod parolom „Jer veže nas ista strast… PODCAST“ festival će biti otvoren u petak, 23.07. 2021. u Muzeju Grada Zenica u 18:00, a gosti trodnevnog događa bit će, među ostalim, Goran Vojteški, Aida Bukva, Marko Spalević, Shtela & Merakoon.
Organizatori festivala, predstavnici Udruženja „Naša djeca“ iz Zenice u čijem sklopu djeluje i RadiYo Active Zenica, kažu da je festival jako važan za razvoj i promociju podcasta u našoj zemlji.
„Mi smo se proteklih šest mjeseci na neki način pripremali za organizaciju festivala kroz Podcast MeetUp-e i razgovore sa podcasterima. Ugostili smo u tom periodu i veliki broj mladih ljubitelja podcasta i definitivno smo vidjeli da je ovakav festival potreban na našim prostorima jer interesa za podcaste definitivno među mladima ne nedostaje. Ovo je festival koji će besplatne, interesantne sadržaje ponuditi ljubiteljima podcasta ali i svim građanima Zenice i BiH“ – istakao je Ernad Bihorac, direktor Udruženja „Naša djeca“.
Kako popularizirati podcast, koji je to recept za uspjeh, kako ga unovčiti? Sve ovo teme su o kojima će govoriti gosti PodCast Festa Zenica 2021. Razgovori o podcastu zakazani su za subotu i nedjelju u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, a u subotu, 24.07. u 11:00 sati, prisutne će pozdraviti Goran Vojteški, jedan od osnivača Podcast.rs platforme.
Poseban fokus festivala je okupljanje i umrežavanje mladih te kreiranje omladinske podcast platforme u BiH. Ena Čaušević, urednica medijskih sadržaja projekta Podcast Jam; First Station Zenica, kaže da su sadržaji u potpunosti namijenjeni mladima i da se nada da će festival okupiti veliki broj mladih iz naše zemlje.
“Pričamo o važnim temama na zanimljiv i drugačiji način i zato nam je cilj okupiti mlade i to ne samo one koji se bave podcastom. Cilj nam je da stvorimo mrežu kreatora i podcast domaćina, a sve da bi mogli razmjenjivati iskustva i pomoći onima koji se bave ili se tek žele početi baviti ovim”, pojasnila je Ena Čaušević.
Osim toga, festival će ponuditi i prigodan muzički program. U petak, 23.07.2021. u Zoni muzike u Zenici u 20:00 prisutne očekuje HOUSE SET by Kenan Beganović & Dženan Pjanić, a u subotu će nastupiti banjalučki sastav Grin Bulz. Osim toga, svi ljubitelji fotografije moći će u subotu i nedjelju, 24. i 25. 07.2021., pogledati izložbu podcast fotografija ART KVARTA.
Na svim događajima organizovanim u sklopu Zenica PodCast Festa bit će ispoštovane sve mjere i preporuke nadležnih kako bi se osigurala sigurnost svih prisutnih.
Više informacija o Zenica PodCast Festu 2021 možete pronaći prateći Radio Active na društvenim mrežama.
Projekt se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).