‘Zlatni septembar’ u Zenici i Tuzli – ‘Budi zlatan’ za djecu oboljelu od raka

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” najavilo je za 19. septembar posjetu Zenici i Tuzli, gdje će postaviti pultove za informiranje stanovništva o dječijem raku, problemima s kojima se suočavaju, a bit će to prilika i da kupovinom zlatne vrpce i posebno dizajnirane zlatne maske pruže podršku djeci oboljeloj od raka. Info pult bit će postavljen u Zenici od 12.00 do 17.00 sati, na Trgu Alije Izetbegovića (kod robne kuće Bosanka) i u Tuzli od 12.00 do 17.00 sati na Trgu slobode.
Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječijem raku | B1 TVDio je to ‘Zlatnog septembra – mjeseca podizanja svijesti o dječijem raku, koji Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava nizom aktivnosti u mjesecu septembru pod sloganom „Budi zlatan“. – Stoga pozivamo medije i građane da, zajedno s nama, pozlate ovaj septembar i pomognu da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje – navode iz Udruženja.
Kako se naglašava u najavi događaja, borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice, mukotrpna je, teška i duga, nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi. – Upravo tokom ovog, nama bitnog, mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se suočavaju mališani i porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice.
Cilj ‘Zlatnog septembra’ i jeste da podignemo svijest o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja – naglašavaju iz Udruženja.
 
(tuzlanski.ba)