OPENS State of EXIT

Fondacija EXIT i OPENS pozivaju organizacije civilnog društva iz Srbije i celog regiona da i ove godine budu deo OPENS State of EXIT zone, koja je posvećena svim temama značajnim za mlade. Ove godine u fokusu su:

 

adekvatna briga o mentalnom zdravlju,

obrazovanje,

zaštita životne sredine,

zdravi stilovi života,

unapređivanje i usavršavanje veština,

povezivanje sa vršnjakinjama i vršnjacima u regionu.

Šta predstavlja OPENS State of EXIT?

Glavna ideja i cilj OPENS State of EXIT zone je da organizacije lokalnog i regionalnog nevladinog sektora mladima prenesu adekvatne vrednosti i pruže im podršku. Ove godine u fokusu je briga o mentalnom zdravlju, a na organizacijama je da smisle najkreativniji način na koji će pristupiti mladima, imajući na umu da je OPENS State of EXIT zona interaktivna.

 

Kako se prijaviti za učešće na OPENS State of EXIT zoni?

Organizacije treba da pošalju osnove podatke, detaljan opis planiranih aktivnosti u okviru OPENS State of EXIT zone, neophodne tehničke uslove, kao i imena i prezimena dva predstavnika organizacije na zoni.

 

Organizatori će odabranim organizacijama obezbediti uslove za rad, kao i akreditacije.

izboru organizacija uzimaće se u obzir sledeći kriterijumi:

 

kvalitet i primerenost programa OPENS State of EXIT zoni;

dosadašnje aktivnosti organizacije na polju kojima se program bavi;

povezanost programa/aktivnosti sa oblastima OPENS-a i Fondacije EXIT.

Link za prijavu se nalazi OVDE, a rok za prijavu je 11. jun do ponoći.

 

Odluka o tome koje organizacije će biti deo OPENS State of EXIT zone biće doneta najkasnije do 15. juna i objavljena na sajtu EXIT festivala, kao i na sajtu OPENS-a.

 

OPENS State of EXIT zona godinama je jedna od najposećenijih lokacija na festivalu, uz radionice, panel diskusije, časove plesa, muziku, kao i regionalni radijski program koji se svako veče uživo emituje. Zato će ove godine biti ponovljen ovaj mali sajam nevladinih organizacija, i to baš u samom srcu Petrovaradinske tvrđave ovog festivala koji svoje korene vuče upravo iz društvenog aktivizma.

 

Čekamo vas na Tvrđavi! Tema ovogodišnjeg festivalskog izdanja je EXIT Univerzum, a poručuje da je EXIT mesto satkano od emocija svakog ko je ikada kročio na Tvrđavu i da su najsjajnije zvezde festivala upravo posetioci.

 

Preuzeto sa: OPENS