“Mirovni kamp za mlade”

Pozivamo mlade ljude u dobi od 16 do 30 godina iz sljedećih gradova: Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Drvar, Glamoč, Ključ, Livno, Mrkonjić Grad i Ribnik da učestvuju u mirovnom kampu pod nazivom “Mirovni kamp za mlade” koji će se održati na CIM-ovoj Bašči u Sanskom Mostu od 28. juna do 30. Juna, 2024. Svi troškovi prijevoza i smještaja će biti pokriveni od strane organizatora.

“Centar za izgradnju mira” (CIM) uz podršku projekta Unaprjeđenje društvene kohezije kroz saradnju u oblasti pružanja lokalnih usluga u BiH upućuje javni poziv za učešće u mirovnom kampu pod nazivom “Mirovni kamp za mlade ”.

U sklopu “Mirovnog kampa za mlade” mladi ljudi iz prethodno navedenih gradova zajedno s trenerima i facilitatorima će učestvovati u interaktivnim radionicama, grupnim diskusijama i sesijama kreativnog izražavanja.

Cilj mirovnog kampa je da učesnike nauči vještinama širenja mira, kritičkog razmišljanja i ličnog razvoja. Kamp želi inspirisati učesnike kako bi postali aktivne vođe u promovisanju mira i društvenog napretka u svojim lokalnim zajednicama.

Nakon završetka mirovnog kampa učesnici ce biti u mogućnosti da pokrenu svoje inicijative i nastavit će s učešćem u projektu.

Svi zainteresovani prijave mogu izvršiti klikom na link: https://shorturl.at/AhGzO
Projekat finansira Fond za izgradnju mira Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija United Nations in BiH , a
provode Međunarodna organizacija za migracije IOM Bosnia and Herzegovina i Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini UNDP Bosnia and Herzegovina u ime Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini United Nations in BiH.

IOM Bosnia and HerzegovinaUNDP Bosnia and HerzegovinaUnited Nations in BiH

 

facebook