American Corner Banja Luka – Radionica za razrješavanja stresa i konflikta

Svakodnevno se srećemo sa situacijama koje su van naše kontrole – auto se pokvari, desi se gužva u saobraćaju, kolega na poslu ne odradi svoj dio zadatka, partner ne opere suđe, ljudi ne urade ono što su obećali, itd. i često nas sve to stresira, izaziva nam emocionalni bol i patnju.Istina je da mi zaista ne možemo kontrolisati ili uticati na mnoge stvari koje nam se dešavaju izvana, ali ono što možemo promijeniti je svoj unutrašnji odgovor na iste. Iako nam se ne čini tako, sve situacije sa kojima se susrećeno su same po sebi neutralne, naša stresna uvjerenja koja se jave u vezi sa tim – nisu.

Pridružite nam se u Američkom Kutku 21.02.2022. u 19h, kada ćemo sa Gordanom Ivetić razgovarati na ovu temu, te ćemo naučiti više o tehnici Byron Katie.

O voditeljici radionice:
https://www.stvarnostjeljubazna.com/o-meni/Prijave su na: https://forms.gle/yF7pSFjGshUoMtae8Vidimo se u Američkom Kutku!

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.