Američki kutak Sarajevo tokom mjeseca Marta organizuje potpuno besplatan KURS SAMOODBRANE ZA ŽENE!

Američki kutak Sarajevo tokom mjeseca Marta organizuje potpuno besplatan KURS SAMOODBRANE ZA ŽENE!

Pozivamo sve djevojke, djevojčice i žene da nam se pridruže!Kroz ove, za vas osmišljene treninge, imat ćete priliku da steknete osjećaj fizičkog i ličnog osnaživanja. Samoodbrana podiže samopouzdanje i daje osjećaj sigurnosti.Na ovaj način ćemo zajedno učestvovati u obilježavanju ovog mjeseca koji se u USA inače zove i Women History Month (Mjesec ženske historije). Mjesec rezervisan za odavanje počasti ženama, kada se slave njihova postignuća i doprinosi i ističe važnost njihovog osnaživanja. Ovo je naš martovski poklon Vama

Prijaviti se možete na mail acsarajevo@gmail.com ili putem naših socijalnih mrežaTreninzi će se održati 03.03./ 10.03./ 17.03./ 24.03 i 31.03.2022. u Centru za sport i rekreaciju- Fis (Mis Irbina 10) sa početkom u 17.45

Obuka za samoodbranu žena pojavila se početkom dvadesetog vijeka u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji, paralelno s pokretom za ženska prava i pravo glasa.

Samoodbrana za žene je mnogo širi pojam od fizičke odbrane od napada, samoodbrana u stvari počinje puno prije fizičkog napada koji zapravo predstavlja samo njenu eskalaciju.

Žene imaju i pravo i sposobnost da se zaštite.

Pravilni trening u vještini samoodbrane pomaže ženama da upotrijebe protivnikove osobine protiv njih.

hocu.ba

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.