Aplicirajte za dvogodišnju stipendiju u pisanju

OBLAST: pisanje
OPIS
U pitanju je stipendija u pisanju. Stipendisti su dužni mjesečno slati depeše dostupne na veb stranici ICWA i e-poštom pristalicama instituta i drugim zainteresovani stranama, uključujući svoju porodicu, prijatelje i stručne saradnike. Stipendisti blisko sarađuju s izvršnim direktorom, koji je trener pisanja, urednik i mentor. Iako mnogi stipendisti nastavljaju tražiti političke ili društvene ciljeve u zemlji i inostranstvu, svrha stipendije je učiti o drugim društvima, a ne mijenjati ih. Stipendistima nije dozvoljeno da se bave otvoreno političkim aktivnostima tokom svojih stipendija. Institut ne prihvata nikakva državna sredstva. Učesnici moraju tu nezavisnost sačuvati slovom i duhom.ICWA pruža punu finansijsku podršku svojim stipendistima i njihovim užim porodicama u pratnji. Stipendisti ne primaju plate; institut im daje dovoljno sredstava za pokrivanje troškova, omogućujući im da ispune svrhe stipendije i obezbjeđujući njima i njihovim porodicama (ako ih prate) da žive u dobrom zdravlju i razumnoj udobnosti. „Puna finansijska podrška” ne znači neograničena finansijska podrška; od učesnika se očekuje da skromno žive i troše.
USLOVI
Traže se obećanje, znatiželja i entuzijazam kod kandidata i u ovoj organizaciji razmišljaju da li je kandidat spreman za brzi lični rast koji mu stipendija omogućava. Veliko profesionalno iskustvo u predloženom području nije uvijek potrebno; stipendije imaju za cilj razvijanje naprednih znanja i profesionalnih vještina, ne nužno dodjeljivanje mogućnosti istraživanja ili izvještavanja onima koji ih već posjeduju. Jaki kandidati uglavnom predlažu uvjerljive teme stipendija.• Kandidati moraju biti mlađi od 36 godina u trenutku dospijeća početnog pisma o zainteresovanosti;• Državljanstvo SAD nije uslov, ali kandidati moraju pokazati snažne i vjerodostojne veze s američkim društvom;• Kandidati moraju imati izvrsne vještine pismenog i govornog engleskog jezika i treba da su završili trenutnu fazu formalnog obrazovanja. (Ne prihvataju se prijave trenutno upisanih studenata osnovnih studija);• Očekuje se da kandidati imaju potrebne jezičke vještine koje će im omogućiti da izvedu svoje predložene projekte. To znači dovoljno znanja jezika da bi kandidati mogli funkcionisati na lokalnom jeziku u roku od nekoliko mjeseci od dolaska u zemlju.
NAČIN PRIJAVE
Neophodno je poslati motivaciono pismo i CV na imejl apply@icwa.org . Za prijave putem pošte: Institute of Current World Affairs, 1818 N St. NW, Ste 460, Washington, DC 20036, USA
ROK ZA PRIJAVU:15. decembar 2020. godine
Detaljnije: https://www.icwa.org/
(mladiinfo.me)