Aplicirajte za globalnu školsku stipendiju / Koreja

Globalna školska stipendija je osmišljena da osnaži međunarodne studente da studiraju na visokim obrazovnim institucijama u Koreji. Jedan od ciljeva stipendije je osnaživanje odnosa imeđu Koreje i ostalih zemalja. Pravo na prijavu imaju svi zainteresovani studenti širom svijeta.


OBLAST:
Stipendija
OPIS:
Vlada Koreje poziva zainteresovane kandidate da se prijave ako žele da nastave svoje dodiplomske studije. Kako bi bili izabrani svi kandidati moraju proći prvi krug selekcije od strane Korejske ambasade ili iz zemlje iz koje dolaze.Stipendija pokriva mjesečne životne troškove, obezbjeđuje kurs korejskog jezika i pruža zdravstveno osiguranje.
USLOVI:
Kandidati moraju imati manje od 25. godina, takođe moraju biti rođeni posle prvog marta 1996. godine. Aplikanti i njihovi roditelji moraju biti partneri GKV zemalja ili da su pozvani da imaju učešće u projektu. Neophodno je da imaju diplomu i da se osjećaju psihički i zdravstveno dobro za studiranje u Koreji. Kandidati koji imaju dupla državljanstva nemaju pravo na prijavu.
NAČIN PRIJAVE;
Za više informacija o prijavi posjetite sledeći link: https://www.studyinkorea.go.kr/en/cop/bbs/JobBoard/selectBoardArticle.do?bbsId=BBSMSTR_000000000461&nttId=3254
ROK ZA PRIJAVU:
25. 10. 2020. godine
Detaljnije na linku:https://www.studyinkorea.go.kr/en/main.do
(mladiinfo.me)