Otvorena audicija za mlade glumce iz Busovače, Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa

Studio Tetar je objavio javni poziv za mlade glumice i glumce iz Busovače, Travnika, Donjeg Vakufa i Vareša koji će učestvovati u produkciji predstava u navedenim sredinama, a u okviru novog projekta koji smo pripremili za mlade.

Na audiciju se mogu prijaviti mladi glumci/amateri uzrasta od 15 do 25 godina. Poziv je otvoren sedam dana, od 6. do 16. aprila ove godine.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem aplikacije.
Polovinom aprila bit će održana audicija na kojoj će produkcioni tim predvođen mentorom za određenu sredinu odabrati deset najboljih koji će učestvovati u realizaciji predstava, a koje će premijerno biti izvedene u mjesecu julu.
Aktivnost “Osjeti Teatar” će se u naredna četiri mjeseca implementirati na području općina Busovača, Travnik, Vareš i Donji Vakuf. U okviru ovog projekta u svakoj od navedenih sredina će biti producirana omladinska predstava čiji su autori profesionalci iz oblasti teatarske umjetnosti.
U okviru projekta, u partnerstvu sa Osnovnom školom Kaćuni i Općinom Busovača, također će biti izgrađen i amfiteatar na otvorenom u Busovači na kojem će u mjesecu julu biti organizovan omladinski kulturni festival koji uključuje reviju produciranih predstava, ali i druge kulturno – zabavne sadržaje za mlade.
Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)
(novum.ba)