Asfalt će se ove godine postavljati u bojama stranaka #SJAŠITE

Građani već decenijama imaju problem uoči izbora, obzirom da se tokom svakog ciklusa počnu sanirati ulice u gotovo svim općinama u državi. Konfuzija se javlja, jer građani ne znaju koja je stranka pokrenula izgradnju, ali će taj problem ove godine biti konačno riješen.
Medijske transgresije, eskivaže i eskapizam | kulturpunkt
“Mi smo odlučili da od sada svaka stranka mora postavljati asfalt u svojim bojama, kako bi građani znali ko je finansirao projekat i za koga trebaju glasati. Tako ćemo pored toga što će grad dobiti jedno posebno šarenilo i vedrinu, u stvari znati ko je šta uradio u predizbornoj kampanji i olakšati građanima izbor politike. Moja firma će pripremila asfalt različitih boja i potrudit ćemo se da sve postavimo na vrijeme”, kaže šef terenskih radova kompanije Euro-asfalt, Sedin Valjak.
Mali problem nastaje u mjestima gdje žive većinski Bošnjaci, obzirom da tu ima nekoliko stranaka istih boja.
“Imamo problem građanske i nazovimo lijeve opcije u velikom dijelu Federacije. Naša stranka, SDP, SD i SPD imaju istu boji, tako da ćemo morati preko samog asfalta na svakih deset metara iscrtavati logo stranke, kako bi građani znali o kome se zapravo radi. Lako ćemo mi sa SBB-om ili DF-om, jedni su ljubičasti a drugi narandžasti a svakako nisu ni bitni, pogotovo za glasače ljevice i centra”, dodao je Valjak.
Male stranke poput GS-a ili BOSS-a ove godine neće investirati u asfalt, već će u općinama u kojima imaju kandidate prefarbati poštanske sandučiće, jer je jeftinije.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.