Stranke u BiH zamolile građane da prežive koronu barem do izbora #SJAŠITE

Vodeće stranke u Bosni i Hercegovini su danas uputile kolektivni apel svim građanima, a tiče se opstanka naroda u ovim teškim vremenima. Sastanak trojice predstavnika tri najveće nacionalne stranke je poslao jedinstvenu poruku “ostanite živi”.
Šta to spremaju Dodik, Čović i Izetbegović? | Radio Televizija BN
“Sva trojica smo se usaglasili danas oko iste stvari, da je prijeko potrebno da građani prežive u narednih mjesec, barem dok ne završe izbori. Konkretno ja mogu govoriti o glasačkom tijelu Bošnjaka i probosanskih snaga, gdje imamo slučaj ekstremnog jačanja opozicije, koja nam je prijetnja sama po sebi i mimo korone. Evo ja se trenutno borim s virusom i to savjetujem svim građanima. Izdržite, održite nas na vlasti. Neka vaša žrtva ponovo padne ako treba na braniku domovine i naroda ali nakon izbora”, poručio je iz postelje Bakir Izetbegović.
Čak i Milorad Dodik ima isti stav, iako će opozicija i ove godine teško da će moći poremetiti pobjedu na izborima.
“Mi u Republici Srpskoj imamo drugi problem, a to je znatno manji broj stanovnika u odnosu na Federaciju. Iako sam učvrstio svoju vlast i realno su male šanse da me mogu skinuti, ipak je svaki čovjek bitan. Važno je i zbog mojih partnera u HDZ-u i SDA, a pogotovo SDA, jer se njima trese tlo pod nogama”, dodao je Dodik.
Građanima se savjetuje da se pokušaju izolovati barem do izbora, kasnije nije bitno. Glas svakog punoljetnog čovjeka u ovim teškim trenucima je bitan, poručili su.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.