Audicija za mlade od 15 do 25 godina za novu predstavu Studio Teatra

Studio Teatar je objavio javni poziv za mlade glumice i glumce iz Zenice, Novog Travnika, Busovače i Gornjeg Vakufa – Ukoplja  koji će učestvovati u produkciji nove predstave, a u okviru projekta „Teatar na trgu“ podržanog od Međunarodne organizacije za migracije u okviru projekta BHRI.

Na audiciju se mogu prijaviti mladi glumci/amateri uzrasta od 15 do 25 godina. Poziv je otvoren sedam dana, od 16. do 23. februara ove godine. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem aplikacije na zvaničnoj stranici Studio Teatra  http://www.studioteatar.com/teatarnatrgu/, a sam angažman će biti na volonterskoj osnovi.

Nakon završenog prijavnog roka  bit će održana audicija na kojoj će produkcioni tim predvođen mentorom za određenu sredinu odabrati deset najboljih koji će učestvovati u realizaciji predstave, a koja će u mjesecu junu na trgovima u četiri sredine biti premijerno izvedena. Sa mladima će raditi profesionalci iz oblasti teatarske umjetnosti: Lana Delić, Dženana Džanić, Oliver Jović i Senad Milanović.

Projekat „Teatar na trgu““ će se u narednih pet mjeseci  realizovati na području gradova/općina Zenica, Busovača, Novi Travnik i Gornji Vakuf– Uskoplje, gdje će profesionalci iz oblasti teatarske umjetnosti raditi sa mladima.

Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI) je projekat kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), finansiran od strane Austrijske razvojne saradnje.

hocu.ba

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.