Bakir Izetbegović aplicirao za vizu za Njemačku #SJAŠITE

Nakon debakla Stranke demokratske akcije u Sarajevu, Bakir Izetbegović je odlučio da se konačno povuče iz politike i spakuje kofere. Svoju sreću će da traži u Njemačkoj, zajedno sa svojom suprugom Sebijom.
Bakir Izetbegović se odrekao dvije trećine plate za pomoć najugroženijem  stanovništvu
“Nemam vam šta reći, sve ste vidjeli sinoć. Ovi ljudi ne žele sebi dobro i izabrali su raspad ove zemlje. Mi smo im pokušali objasniti, ali nas nisu poslušali. Neka ih sada Konaković brani kada Srbi ponovo napadnu. Ja ću svoju sreću tražiti daleko odavde, jer za mene očigledno nema više mjesta u Sarajevu. Trenutno se osjećam k’o Nele”, rekao je Izetbegović.
Istakao je da će pokušati pronaći posao u struci, kao i njegova supruga, jer njenog kadra fali u prijateljskoj Njemačkoj.
“Njemačka traži veliki broj medicinskog osoblja, gdje će se Sebija mislim uklopiti jako dobro. Ona je stručna u vođenju klinika, ali bi nas dvoje bili presretni da dobije barem posao medicinske sestre. Ja ću se pokušati vratiti arhitekturi gore. Dobro, činjenica je da se nikad nisam bavio arhitekturom iako sam je završio, ali za sve postoji prvu put. Mlad sam i život je ispred mene, radujem se nekim ljepšim danima koji su ispred moje gospođe i mene”, dodao je Izetbegović.
Sebija Izetbegović je rano jutros po kazni poslala Bakira da stoji ispred ambasade Republike Njemačke, i dala zadatak da za oboje izvadi vizu, jer je kako kaže, već dovoljno obrukao pred svijetom.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.