Izetbegović putuje u Zagreb umjesto Džaferovića, jer ovaj nije stigao naučiti šta treba da kaže #SJAŠITE

Bakir Izetbegović je jučer uputio kritiku Milanoviću i Plenkoviću da ne smiju ignorisati hijerarhiju rada Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Oštro je osudio što se u Zagreb zove Dodik, a ne Šefik Džaferović koji je aktuelni predsjedavajući. Nedugo nakon toga je došao i zvanični poziv Džaferoviću kojeg je preuzeo Bakir.
Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović odrekli se dvije trećine plate za  pomoć najugroženijima - Nove-info
“Drago mi je da moja kritika urodila plodom, ali mi je žao što moramo napominjati da se Bosna i Hercegovina treba uvažavati kao država. Istina je da su njih dvojica poslali Džaferoviću poziv da dođe, ali pošto on nije stigao naučiti sve šta treba reći, ići ću ja umjesto njega. Znate on je ipak stariji čovjek i nije neke pameti, ali je podoban i zato sam ga stavio na tu poziciju na kojoj je sad. Gore će biti različitih tema za raspravu, a on nije spreman na to”, rekao je Izetbegović.
Potencijalni razgovori u Zagrebu mogu obuhvatiti mnoge teme, u kojima je potrebno reagovati u trenutku, jer one mogu odrediti dalji tok radnje.
“Ne može se on naći u takvim situacijama, pogotovo da dođe na razgovor nakon Dodika, koji im napuni glave i onda oni ofanzivno djeluju prema Bošnjacima. Ja ću to završiti, jer sam navikao na to a Šefika ću dalje slati na neke sastanke koji su rutinskog tipa i gdje će imati vremena da nauči šta treba reći a šta ne”, dodao je Izetbegović.
Iako po pravilu bi trebao dobiti ukor zbog ovoga, Izetbegović je odlučio halaliti Džaferoviću jer svakako ima problema s odlaskom ljudi iz stranke.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.