Milan Tegeltija registrovao Visoko sudsko tužilačko vijeće BiH kao d.o.o. #SJAŠITE

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, čovjek koji desetinama mjeseci ne silazi s ekrana i medijskih natpisa, naravno u negativnom kontekstu, a opet bez problema drži poziciju na koju je zasjeo, odlučio da stavi tačku na i takvom životu.
Deep justice phenomenon in the BiH judiciary! (CJA: part 8) | Net Consulting
“Iako znam da mi niko ništa ne može, malo sam se umorio od toga da me stalno nešto prozivaju po portalima i da me zivkaju za izjave. Te Milan ovo te Milan ono, ne može više! Od sada prekidamo sva mahalanja i napise! To koga sam ja zaposlio, moja je lična stvar, i kome sam šta sredio od presuda. Nema šta javnost da se brine oko toga”, ljutito je izjavio za naš portal Tegeltija.
Tegeltija ističe da će pravnim putem sve riješiti i da javnost, ali i mediji, neće imati razloga da ga razvlače i razapinju za različite afere.
“Ja imam želudac za ovakav život, ali se ovo sada reflektuje na moju porodicu, koju ne želim da ugrožavam svojim poslom. Zato sam fino odlučio da ovo Visoko sudsko tužilačko vijeće pretvorim u d.o.o., privatizujem, uzmem da bude moje 1/1 i da me više niko ne može smarati jesam li zaposlio sestru od žene ili brata od strica. Šta vas briga, sada ću da zapošljavam koga hoću, a pri tome ću zadržati izvor prihoda iz budžeta, tu ću neku zakonsku mandžu da uradim”, dodao je Tegeltija.
VSTV će od sada nositi naziv Visoki Milan, a iako će ostati na državnom budžetu, Milan će imati apsolutnu kontrolu nad njim.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.