Bakir Izetbegović će donirati Lani Pudar kapicu sa logom SDA #odgovornost

Kako to obično i biva u BiH tek kada neki sportista postigne veliki uspjeh svi političari mu daju podršku. Tako je bilo i sada kada je mlada Lana Pudar postale Europska prvakinja u plivanju na sto metara. Većina političare potrčala je da čestita Lani, ali gospodin Bakir Izetbegović otišao je i koja dalje. Bakir Izetbegović obećao je donaciju nove kapice za plivanje sa logom SDA kako bi naša plivačica na narednim takmičenjima mogla predstavljati i SDA u najboljem svjetlu.

“Mi smo već dali da se napravi specijalna kapica za plivanje naravno zelene boje sa SDA logom. Mislimo da bi to bio odličan marketinški potez, vidjeli ste koliko kamera ima po tim takmičenjima. Svakako tu su i politički poeni jer ispada da podržavamo sport. Nadam se da će Lana prihvatiti naš poklon i želimo joj mnogo uspjeha u predstavljanju SDA”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Iz fabrike za izradu kapica za plivanje “Asim najlon” rekli su nam kako će kapicu biti jako teško napraviti, ali da će oni dati sve od sebe.
“Jako je teško dobiti tu nijansu zelene boje koje će ostati ista i kada se pokvasi. Mi smo poslali dva svoja najbolja radnika u Njemačku na obuku kako bi savladali sve te nove tehnike. Nadamo se da će kapica biti spremna do sljedećeg velikog natjecanja kako se ne bi čekalo s promocijom SDA u svijetu. Što se loga tiče on bi trebao da svijetli ispod vode kako bi njegova vidljivost u svakom trenutku bila sto posto”, rekao je Salih Vodica, šef proizvodnje u fabrici za izradu kapica za plivanje “Asim najlon” iz Ustikoline.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.