SDA otvorila nagradnu igru na temu “Najkreativnije prijetnje novinarima” #odgovornost

Danas je na zvaničnom Facebook profilu SDA otvorena zanimljiva nagradna igra. Radi se o nagradnoj igri za najkreativnije prijetnje upućene novinarima. Ovo je prva nagradna igra na ovu temu u BiH, ali sigurno ne i zadnja. Kako je navedeno u pravilima nagradne igre, biće dodijeljeno 11 nagrada za one koji najbolje i najkreativnije zaprijete novinarima. Više o pravilima i o samim nagradama rekao nam je idejni tvorac ove nagradne igre i predsjednik stranke Bakir Izetbegović.

“Nismo mogli više slušati laži novinara pa smo ih odlučili na ovaj način malo zastrašiti. Formirana je komisija koji čine moja supruga Sebija Izetbegović, počasni član komisije je veoma iskusan kada su prednje novinarima u pitanju to je svakako Milorad Dodik i ja kao predsjednik koja će odlučiti koje prijetnje su najbolje. Što se nagrada tiče to ćemo otkriti malo kasnije, jer ne želimo da motiv učešća u nagradnoj igri bude nagrada. Motiv treba da bude ljubav prema SDA”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Nakon što je gospodin Izetbegović pojasnio pravila i ispravne motive za učešće u nagradnoj igri, priliku da objasni koje su glavne nagrade imala je članica komisije i supruga gospodina Izetbegovića, gospođa Sebija Izetbegović.
“Imamo 11 nagrada kao što već znate. 11 osoba koje mi odaberemo imat će priliku da izabere hoće li prijetnje koje napisao lično uz našu pomoć naravno da dostavi novinaru kojeg odabere ili da mi pošaljemo svoje ljude da to završe. Glavni pobjednik pored ovog navedenog dobija još i večeru sa mnom i Bakirom i specijalnu zlatnu člansku karticu SDA koja važi do kraja života”, pojasnila je Sebija Izetbegović.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.