Bakir Izetbegović otišao u Azerbejdžan da vidi ima li kakva donacija od njih #odgovornost

Bakir Izetbegović danas je otišao u službenu posjetu Azerbejdžanu. Kao službeni razlozi posjete navode se otvaranje ambasade i poboljšanje diplomatskih odnosa, ali javnost u BiH je sigurna da nije tako. Mediji u BiH navode da je stvarni razlog posjete Bakira Izetbegovića Azerbejdžanu da ispita u kakvoj su ekonomskoj situaciji i ima li prostora za neku donaciju BiH.

“Stvarno dobro obavljate posao. Ništa vam se ne može sakriti. Da ja sam došao ovdje da vidim hoće li biti kakve donacije za BiH. Jer vidite kad su svi davali donacije ovi su se ušutjeli nešto i ja sam sada odlučio direktno da dođem i da vidim kakva je ekonomska situacija. Ako se uspostavi da su u mogućnosti da nam daju bilo kakvu donaciju odmah im šaljemo Biseru Turković da to završi”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Građani BiH podržavaju ovaj potez gospodina Izetbegovića i nadaju se da će uspjeti dobiti nove donacije. Jedna gospođa iz Sarajeva žali što Bakir nije najavio ovaj put da mu spakuje pite da ima u avionu.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.