Izetbegović dijelio samo po 10 KM bajramluka zbog korona recesije #odgovornost

Bajram namaz u Begovoj džamiji, ni ove godine nije mogao proći bez prisustva predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. Nakon namaza, vjernici jedni drugima čestitaju, a oni najmlađi se raduju bajramluku.

“Ja s babom dolazim već nekoliko godina u ovu džamiju na Bajram namaz, i svake godine predsjednik Izetbegović bi mi dao po petobanku, nekad i stoju bajramluka. Jutros k’o zadnji klošar mi daje 10 maraka, ko da je kakva fukara, a ne predsjednik naše lijepe SDA. Rekao sam fino babi da ćemo naredni Bajram namaz klanjati u našoj džamiji, džaba silazimo sa Toke Džeke sabahile da klanjamo ovdje, kad ovaj klošar daje samo po 10 KM”, kaže petogodišnji Emin.
Upitali smo gospodina Izetbegovića zbog čega je ove godine vrijednost bajramluka tako drastično opala, a odgovor je bio očekivan.
“Pandemija nas je sve pokosila, nema se para, eto čak je i moj kućni budžet malo presušio da vam budem iskren. Jedva sam i ovo jada skupio da djeci podijelim, jer znam da ću ih mnoge sresti na namazu. Ali eto, bitan je nijet kako naši ljudi kažu, i poklonu se nikada ne treba gledati u zube. Neka svako da koliko ima. Onaj ko ima više neka da koliko god hoće. Ja trenutno nemam”, kaže Bakir Izetbegović.
Starije džematlije su primijetile također finansijski pad gospodina Izetbegovića, zbog čega razmatraju da mu se prikupe vitre, ne bi li malo stao na noge.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.