Šefik Džaferović oštetio Bakirovu fotelju u Predsjedništvu BiH #odgovornost

Danas je u medije procurila informacija kako je došlo do žestoke svađe unutar SDA. Kako mediji prenose Bakir Izetbegović kritikovao je trenutnog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića i optužio ga da mu je oštetio fotelju u Predsjedništvu BiH. Bakir Izetbegović došao je prije nekoliko dana u rutinsku kontrolu stanja njegove fotelje i kancelarije koja je ove četiri godine data na čuvanje Šefiku Džaferoviću, dok gospodin Izetbegović ne dobije zakonsku mogućnost da ponove bude u toj instituciji.

“Došao sam iznenada i zatekao veliki nered. Prašina na sve strane tepih nije usisan. Mislio sam da se radi o skrivenoj kameri. Najteže mi je palo kada sam vidio da je moja fotelja oštećena. Stvarno nema smisla vidio sam da je čak na nekoliko mjesta i koža napukla”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Nekoliko sati poslije ove izjave gospodine Izetbegovića oglasio se i Šefik Džaferović kako bi se opravdao.
“Da budem iskren jesam malo zapostavio kabinet, jer ja ne provodim puno vremena tamo. Kad uzmete u obzir da je u našoj zemlji svaki dan neka godišnjica neko slavlje valja to sve obići. Ima malo nereda, ali planirao sam pred kraj svog mandata da zaposlim dvije čistačice kako bi to dovele u red. Što se fotelje tiče obećavam da će do izbora biti kao nova i u znak izvinjenje presvući ću fotelju s novom kožom od svojih para”, rekao je Šefik Džaferović, privremeni član Predsjedništva BiH.
Tekst je satiričnog karaktera.Preuzeto sa šatro.info.