Šefik Džaferović dobio priznanje za najviše upućenih čestitki u jednom mandatu #odgovornost

Predsjedništvo BiH je poznato po veoma maloj količini rada, ali jedan član se istaknuo. Naravno riječ je o Šefiku Džaferoviću koji skoro svaki dan nekome nešto čestita. Ovo nije promaklo ni svjetskoj organizaciji za dodjelu priznanja iz koje su odlučili gospodinu Džaferoviću odati specijalno priznanje zlatna svjećica koja se dodjeljuje za najviše upućenih čestitki za jedan mandat.
NEPOZNATO O KANDIDATU SDA: Šefik Džaferović – on zna i može | ARHIV STAV
“Moramo priznati da je ove godine bio lagan zadatak, jer gospodin Džaferović se baš posvetio čestitkama. Prije smo imali velike probleme, jer su svi političari imali približan broj čestitki i čestitali su samo osnovne praznike. Međutim to se sve promijenilo od kako je gospodin Džaferović došao na vlast. Sada skoro svaki dan imamo priliku vidjeti bar po jednu čestitku”, rekao je Tomas Plaketa, predsjednik svjetske organizacije za dodjelu priznanja.
Nakon objave da će dobiti ovo laskavo priznanje kao što je zlata svjećica oglasio se i sam Šefik Džaferović
“Mnogi ljudi misle da mi u Predsjedništvu ne radimo ništa. Ovo je dokaz da nije tako. Recimo ja svaki dan moram pogledati na internetu ima li neki praznik, rođendan, godišnjica i tako dalje pa ona organizirati press konferenciju da bi to mogao čestitati znate nije lako. Iskoristio bih ovu priliku da za promjenu čestitam sam sebi na ovom priznanju i da obećam da na nastavljam istim tempom”, rekao je Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.
Nakon smirivanje utisaka o cijeloj situaciji oglasili su se i iz SDA. Vidno sretan pojavio se predsjednik ove stranke koji kaže da je ponosan na Šefika.
“Veoma smo ponosni i drago nam je što je jedan naš član dobio ovu nagradu. Ovime smo pokazali da se trud i predan radi isplati. Želio bih još naglasiti da sam ja lično izabrao gospodina Šefika da me mijenja u Predsjedništvu BiH ove četiri godine, jer ja nisam mogao biti tamo zbog nekih zakona”, izjavio je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info

Posljednji postovi