Šefik Džaferović poručio građanima koji idu na vakcinaciju u Srbiju da ne stoje dugo na suncu #odgovornost

Šefik Džaferović član Predsjedništva BiH danas je dao neke savjete za putovanje u Srbiju na vakcinaciju. Jedan od savjeta koji je zaparao uši javnosti u BiH je da građani koji idu na vakcinaciju ne stoje dugo na suncu kako ne bi dobili sunčanicu ili neku drugu zdravstvenu poteškoću dugotrajnim izlaganjem suncu.

“Ja sam samo htio upozoriti naše građane na opasnost dugotrajnog izlaganja suncu. Mene su odmah napali zašto nema vakcina u BiH. Ne znam šta fali ako nema vakcina kod nas pa eto ima u Srbiji pa neka se tamo vakcinišu ali se trebaju i paziti. Ja sam dao neke savjete kako bi našim građanima vakcinisanje bilo što lakše. Nadam se da će poslušati moje savjete i da niko neće stradati prilikom vakcinacije”, rekao je Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.
Mnogi građani BiH mahom pristalice SDA su zadovoljni i zahvalni ovim savjetima koje je dao gospodin Džaferović i većinu njih će i primijeniti. Tako su neki građani odlučili i da nose suncobrane sa sobom u Srbiju kako bi se što više zaštitili od sunca.
“Mi smo zahvalni našem privremenom članu Predsjedništva BiH na ovim savjetima. Vjerujem da će meni i mojoj porodici vakcinisanje u Srbiji puno lakše biti ako se budemo pridržavali ovih savjeta gospodina Džaferovića. Pozivam i ostale građane BiH koji idu u Srbiju da se pridržavaju ovih uputa”, rekao je Salih Zeleni, poštar iz Tešnja.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.