Bakir Izetbegović ponosan na oba člana Predsjedništva iz SDA #SJAŠITE

Mediji u regiji, ali i šire, bruje zbog poteza koji su napravili Komšić i Džaferović prilikom posjete Lavrova našoj zemlji. Danas se oglasio i predsjednik SDA, koji je samo riječima hvale opisao njihov čin.
SUGLASAN SA SDA: I Komšić protiv da županije sudjeluju u razgovorima o  raspodjeli novca MMF-a | Dnevnik.ba
“Srce mi je puno ponosa zbog postupka mojih prijatelja Komšića i Džaferovića. Tako se brani dostojanstvo i ponos domovine, bez obzira kolika sila stoji pred nama. Dokazali smo da smo spremni pokazati zube i najvećim prijetnjama, taman nas to koštalo glave. Mi smo jedna ponosna zemlja, koja neće pristati na poniženja i negiranja. Zaista, iz sveg srca sam ponosa na oba člana SDA koji sjede u Predsjedništvu”, ističe Izetbegović.
Iako je predsjednik Demokratske fronte, Izetbegović ističe da je Komšić veći patriota od mnogih članova SDA.
“Biti patriota znači biti u SDA i obrnuto. Činjenica je da Željko ima DF, ali je sve to realno SDA u drugim oblicima i pakovanjima. Mi smo svi jedno tijelo koje funkcioniše zajedno, a na čijem čelu je moja supruga, iako sam ja tu na papirima šef. Mi smo jedina stranka koja ima dva člana u Predsjedništvu BiH i trudit ćemo se taj trend zadržati na narednim izborima. U novom ciklusu ćemo pokušati Komšić i ja držati balans snaga s trećim članom Predsjedništva”, dodao je Izetbegović.
Sva trojica su saglasna u jednoj stvari, nema rasprave kada je u pitanju težnja BiH. Njen jedini put je NATO i EU.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.