Bakir Izetbegović pozvao Jonquel Jones da bude predsjednica Foruma žena SDA #odgovornost

Plasman naše reprezentacije u četvrtfinale Eurobasketa su pozdravili svi, pa čak i vodeće političke figure u BiH. Dan nakon pobjede nisu sijevale samo pohvale, već i konkretne ponude za ostvarenje uspješne političke karijere.

“Stranka demokratske akcije je u protekle dvije godine izložena toliko jakoj neprijateljskoj vatri, da ni sami ne znamo kako opstajemo. Upravo zbog stalnih napada, brojni naši kadrovi su odlučili napustiti stranku, i zbog toga slabimo na svim poljima. Činjenica je da je većina problema upravo moja supruga Sebija, koju sam ubacio i gdje treba i ne treba, ali upravo zbog toga sam odlučio nju skinuti s jedne pozicije unutar stranke”, kaže Bakir Izetbegović.
Na poziciju predsjednice Foruma žena Stranke demokratske akcije, biće pozvana naša najbolja igračica Jonquel Jones.
“Ta žena je imala drugih opcija, ali je odabrala Bosnu i Hercegovinu i hvala joj na tome. Zaslužila je mnogo više od samih pohvala i riječi podrške i ja joj nudim to. Nama je također jako egzotično da imamo crnkinju u svojim kadrovima, jer mislim da bi to privuklo dosta mlađe raje da glasa za nas na narednim izborima. Čak razmišljam da je predložim za načelnicu neke opštine i da skinem nekoga ko je trenutno na toj poziciji – možda Kakanj ili Olovo, vidjet ću. Elem, Jones je dobrodošla u SDA i nadam se da će uspješno voditi forum žena”, dodao je Izetbegović.
Kao dodatni stimulans, Stranka demokratske akcije će joj obezbijediti jedan stan, službeni automobil, telefon, novi laptop i kovertu s 50 KM.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.