Bakir Izetbegović u Azerbejdžan šalje Nazifa Gljivu da im snima ratne patriotske pjesme #SJAŠITE

Organizator najvećeg muzičkog priznanja u zemlji, nesuđeni predsjednik Bosne i Hercegovine, autor najvećih narodnjačkih hitova Nazif Gljiva, dobio je još jedan sveti zadatak u ime države. Kako bi iskazao svoju solidarnost s narodom Azerbejdžana, Bakir Izetbegović je odredio Nazifu Gljivi da hitno otputuje tamo.
Nazif Gljiva: Muzika se svela na to da prodaješ tijelo i obraz
“Da nije bilo pjesama tog čovjeka, budite sigurni da bi sve linije u ratu oko Sarajeva pale. Njegove pjesme su se orile planinama naše zemlje, dok je naša vojska junački jurišala da oslobodi koliko se može osloboditi. Njegov talenat za pisanje patriotskih pjesama je jači od svakog oružja, i vjerujemo da će podići moral boraca Azerbejdžana”, kaže Bakir Izetbegović.
Putem satelitskog telefona smo uspjeli uspostaviti vezu s Nazifom, koji je trenutno u avionu i leti u Baku na svoju svetu misiju.
“Ja evo dok letim smišljam prve stihove koje ću uz pratnju matrice snimiti čim dođem. Mogu samo reći da imam inspiraciju, jer nisam pisao patriotske pjesme preko 20 godina i poželio sam. Neće definitivno biti samo jedna pjesma i odmah idemo na album, tim borcima je to potrebno. Ne smijem vam mnogo otkriti samo ću vam izrecitovati jedan stih naslovne pjesme koja se zove Otpor, a stihovi glase ‘Od Bakua do Stepanarketa, marširaju junaci Ilham Alija”, rekao nam je Gljiva.
Ukoliko se Gljivi omogući dobar studio i svi potrebni uslovi za snimanje, on obećava takve hitove da će na kraju vojska Azerbejdžana izbiti i na sami istok Azije, sve do Kamčatke.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.