Bakir Izetbegović ulazi u Zadrugu da zaradi dodatni honorar #SJAŠITE

Nakon gostovanja na N1 BiH, u emisiji Pressing s voditeljem i urednikom Amirom Zukićem, je rekao da živi od simboličnih 8.000 maraka u proteklih šest mjeseci. Prostom matematikom, dolazimo do cifre da gospodin Izetbegović živi od nešto više od 1.300 maraka mjesečno, što je vjerovatno malo u odnosu na ono što je navikao.
Iako je netom poslije toga rekao da dvije trećine plaće donira, a treću trećinu daje na kredit, ostaje nejasno od čega dolazi tih 8.000, odnosno malo više od 1.300 maraka mjesečno.
No, kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora, gospodin Izetbegović je našao modus kako da zaradi dodatni honorar koji mu je potreban da preživi ovu krizu kada izdašno donira od svoje plaće.
Izetbegović: Niko ne smije ostati ravnodušan na prijetnje "novom  Srebrenicom"Naime, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH ulazi u Zadrugu zbog, kako kaže, dobrih honorara.
“Ja sam tražio neki honorarni posao. Pošto nisam baš najsigurniji da više išta znam da radim izuzev politike, nisam imao nekih velikih ideja. Razmišljao sam malo o nekom arhitektonskom uredu, ali nisam crtao već godinama ništa. Onda mi je jedan kolega javio da su odlični honorari u ovom nekom šou Zadruga. Ja sam to malo proguglao i saznao sam da je to nešto slično politici. Svi se stalno svađaju oko potpuno nebitnih stvari, to se snima i to gledaju ljudi da se zabave. Onda sam shvatio da je to možda najbolja opcija, jer sam ja već navikao na kamere i javne nastupe. Honorari su, koliko sam ja shvatio, više desetina hiljada eura po učesniku. I onda pomislim – zašto da ne? Pošten posao kao i svaki drugi, a ja sam poznata osoba koja ima ozbiljnu bazu fanova i mislim da mogu biti jedan od favorita”, kaže Bakir Izetbegović.
Kako saznajemo, o ovoj odluci se još nije konsultovao sa svojom suprugom Sebijom.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa Šatro.info.