Bakir Izetbegović zatvara odsjek komunikologije na FPN zbog Senada Hadžifejzovića #odgovornost

Fakulteti društvenih nauka koji su do sada imali odsjek komunikologije, od danas će imati jedan manje. Prvi čovjek SDA je izdao depešu da se zatvori komunikologija na svim univerzitetima u Federaciji BiH.

“Vidjeli ste kako je raskaltačio mene i moju suprugu, nisam više imao način kako da mu odgovor nego da mu pošaljem ljude. I tu me prokužio i sada je podigao medijsku hajku protiv mene. Uništi me frajer prozivkama što ne smijem doći kod njega u Centralni dnevnik, Sebiji eno udario na kašiku, razotkrio je da nema diplomu i sad smo donji. Kompletna javnost je protiv nas, frajer nas je jednostavno sabio u ćošak. Njemu se zahvalite što ćete svi završiti na birou”, kaže ljuti Bakir Izetbegović.
Ne samo da je ukinuo odsjek komunikologije, već i zabranio rad svih medija u Federaciji Bosne i Hercegovine, naglasivši da više niko ne prati njihov rad svakako.
“Ko još gleda TV? Radio slušamo samo zbog muzike, a portale čitaju samo budale. Fino sam ja to sve pozatvarao, izuzetak su doduše jedino režimski mediji, ali oni više imaju ulogu stranačkog glasila i tu da gotovo ništa nema veze s novinarskim poslom svakako. Oni faktički više rade kao stranačke PR agencije, tako da mogu nastaviti s radom. Novinarima koji su zaposleni u ostalim medijskim kućama neka je sa srećom, ili prekvalifikacija ili prelazak u režimske medije”, dodao je Izetbegović.
Profesori koji su predavali na odsjecima žurnalistike, samo će biti prebačeni na neke druge, srodne grane i neće morati brinuti za posao. Novinarima preostaje jedino da idu vani ili opcije koje je ponudio Izetbegović.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.