Besplatni kurs web developmenta za maturante

Pred svim maturantima je važna životna odluka: u kom smjeru nastaviti obrazovanje i u kojoj oblasti započeti izgradnju profesionalne karijere. ITAcademy, škola za profitabilnu IT karijeru, odlučila je da organizuje potpuno besplatni kurs web developmenta za sve zainteresovane maturante!

Maturanti će imati priliku da na praktičan način, uz iskusnog developera Farisa Šišića, savladaju poznate HTML, CSS i JavaScript tehnologije i započnu put ka IT karijeri, i to u jednoj od najplaćenijih oblasti današnjice – programiranju!

Besplatni kurs počinje 15. marta u modernim programerskim laboratorijama ITAcademy u Sarajevu, a za sve maturante iz drugih gradova omogućen je online kurs putem savremene Distance Learning platforme za učenje.

Ako ste završna godina srednje škole i želite početi izgradnju sigurne internacionalne karijere u profitabilnom IT svijetu, ne propustite priliku da ispunite prijavu i rezervišete svoje mjesto na vrijeme među budućim programerima!

3 razloga zašto je programiranje idealno zanimanje

Programiranje je jedna od najbrže rastućih i najtraženijih karijera u današnjem IT svijetu, ali i u svim ostalim granama biznisa gdje se IT sektor nameće kao neophodan za uspješno funkcionisanje. Zbog toga su programeri izuzetno cijenjeni na internacionalnom poslovnom tržištu, što dokazuju ogromna potražnja i natprosječni uslovi koje kompanije nude programerima. Mlađe generacije, a naročito učenici završnih godina srednje škole, prepoznaju značaj programiranja za budućnost, ali se ponekad plaše da se okrenu tom izazovnom, ali isplativom putu. Kako bismo vam pomogli da donesete odluku, predstavljamo vam tri realna razloga zašto je programiranje najbolja opcija za izgradnju karijere.

Odlična zarada za početnike i mogućnost brzog napredovanja

Da li ste znali da programeri u Bosni i Hercegovini mjesečno u prosjeku zarađuju čak do 3.000 KM, pa čak i više, u zavisnosti od programerske pozicije, kompanije i znanja? U inostranstvu prosječna zarada iznosi duplo ili trostruko više, gdje programeri prosječno zarađuju oko 6.000 KM mjesečno. U plate obično nisu uračunati bonusi za postignute rezultate, koje mnoge IT kompanije, kao i freelance klijenti, isplaćuju. Ovi podaci upućuju na to da junior programere zasigurno očekuje dobro plaćen posao, ali i mogućnost brzog napredovanja na više pozicije.

Svaki uporan i kvalitetan programer može kroz samo nekoliko godina napredovati do seniorskih pozicija, jer jednom kad savladate osnove programiranja, uz trud i praksu razumjećete sve programske jezike. Takvo znanje omogućit će vam da uspješno programirate svaku ideju, kao i da počnete da radite na visoko plaćenim projektima i u renomiranim kompanijama. Zato ne propustite priliku da pređete prvi korak ka traženom zanimanju programera na potpuno besplatnom kursu web developmenta za maturante!

Radite sa bilo kojeg mjesta na svijetu i sami birajte svoje radno vrijeme

Sloboda je pojam koji se veže za zanimanje programera, a s obzirom na to da istaknuta radna pozicija nudi neograničene mogućnosti, poput odabira načina rada – online ili uživo, kompanija, klijenata, projekata i mjesta rada, nije ni čudo zašto je jedno od najtraženijih zanimanja današnjice!

Ukoliko se odlučite za freelance programiranje, moći ćete raditi sa internacionalnim klijentima i firmama, iz bilo kojeg mjesta na svijetu, bilo koje zemlje, i iz udobnosti vlastitog doma, a takav način prati i velika beneficija ovog zanimanja – fleksibilno radno vrijeme koje isključivo vi određujete! Sa druge strane, savremene IT kompanije nude veoma privlačne uslove rada, poput visokih plata, stimulativnih bonusa, inspirativnih i iskusnih saradnika, a većina njih pruža mogućnost rada od kuće, rad samo četiri dana u sedmici, kao i skraćenih radnih sati, dodatnih edukacija i mnoge druge pogodnosti, koje nemaju kompanije u ostalim branšama. Mogućnosti su bezbrojne, a na vama je da se naoružate znanjem i krenete u osvajanje programerskog svijeta na način koji vama najviše odgovara!

3. Jedna dobra ideja može da vodi do uspješnog biznisa

Programiranje je jedan od najbržih načina ostvarivanja biznis ideje. Programeri mogu brzo i jeftino razviti ideju u gotov proizvod ili uslugu, vrlo brzo prilagoditi zahtjevima tržišta i prodati! Najuspješnije kompanije današnjice poput Amazona, Instagrama ili TikToka, koje danas vladaju digitalnim svijetom zahvaljujući milionima korisnicima, nastale su upravo zahvaljujući odličnoj ideji i stručnim programerskim vještinama u njenoj realizaciji!

Rad i dobro vladanje programerskim tehnologijama podstaći će vaš razum na kreativnost, što će zasigurno rezultirati novim idejama, koje jednostavno možete pretvoriti u funkcionalne aplikacije i sajtove. Možda baš takva ideja, brže nego što ste misliti, postane brzorastući biznis o kakvom ste samo sanjali! Brojna pozitivna iskustva mladih i uspješnih programera iz Bosne i Hercegovine dokaz su da programersko znanje i mašta zaista predstavljaju ključ uspjeha! Taj ključ i vi možete imati u svojim rukama, a kako saznajte u nastavku.

Za samo godinu dana savladajte najtraženija IT znanja i vještine

Da li ste znali da za manje od 12 mjeseci možete savladati najtraženija IT znanja i vještine, za šta su u prosjeku potrebne četiri godine na informatičkim fakultetima? Da je to apsolutno moguće pokazatelj su specijalizovani jednogodišnji programi ITAcademy, međunarodne škole za edukaciju i informatiku. Iskustva brojnih polaznika dokaz su uspješnosti edukacije, a neki od takvih primjera su današnji uspješni polaznik Narcis Bičakčić i polaznica Elma Mujić, koji su sa nama podijelili svoje utiske:

„Završio sam Elektrotehničku školu za energetiku u Sarajevu, te sam potom odlučio upisati tradicionalnu nastavu na ITAcademy na smjeru Java Development. Oduševljen sam predavačima, načinom rada i njihovim pristupom, kao i time što nije samo suha teorija kao na ostalim edukacijama, već učimo putem projekata i realnih zadataka. Dobio sam posao kao Digital Analyst u kompaniji Philip Morris. Zahvalan sam ITAcademy jer me je pripremila za to, počevši od intervjua za posao, pa sve do mojih radnih zadataka, s obzirom na to da najveći dio posla radim kroz bazu podataka.”

„Nakon samo pola godine školovanja na ITAcademy dobila sam posao na poziciji UI/UX dizajnera u inostranoj kompaniji, a pored toga radim i kao grafički dizajner. Završila sam Srednju mješovitu školu u Zavidovićima, a IT me je interesovao od najranijih godina. Za mene je školovanje bilo jednostavno, mislim da je to zbog kvalitetnog programa, ali i ljubavi koju imam prema dizajnu. Posebno mi se svidio online način učenja, koji je vrlo fleksibilan i jednostavan. Brzo sam savladala rad u Adobe programima i dobila priliku da radim na konkretnim projektima. Već imam poprilično dobar portfolio radova, a to su zapazili i ozbiljni dizajneri i kompanije iz SAD, Švicarske i Velike Britanije. Rad u uspješnoj kompaniji omogućio mi je da sarađujem sa velikim svjetskim zvijezdama i klijentima kao što su predstavnik Švicarske na Eurosongu – Luca Hänni, pjevač u samom vrhu muzičkih lista u Švicarskoj – Philipp Fankhauser, klub Chesselhuus iz Ciriha i drugi.”

Za sve maturante koji budu učestvovali na besplatnom kursu web developmenta ITAcademy je pripremila specijalne uslove za nastavak usavršavanja i certifikovanja na kompletnom programu obuke za programiranje koji će vam osigurati internacionalno zvanje programera i uživanje u brojnim spomenutim beneficijama!

Očekuje vas stručni tim predavača, praktično učenje u modernim učionicama ili na daljinu,  brojni dostupni resursi po standardu grupacije pet vodećih svjetskih univerziteta, mogućnost rada na realnim projektima sa utjecajnim poslodavcima i kompanijama širom regiona zahvaljujući Centru za razvoj karijere, a vaše odabrano zanimanje će potvrditi prestižni internacionalni certifikati.

Podsjećamo vas da je broj slobodnih mjesta za besplatni kurs ograničen, zato svoju prijavu pošaljite odmah i pređite prvi korak do programerske karijere!

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“