Bh. političari polažu ispit kod Palmera na julskom roku #odgovornost

Matthew Palmer, pomoćnik državnog sekretara u Uredu za Europu i Euroaziju, stigao je u BiH kako bi prisustvovao julskom roku polaganja naših političara. U ovom roku će polagati političari svih nivoa vlasti i upravo je po tome i specifičan.

Ovo je jedan od rijetkih ispita koji se organizuje za političare sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini. Ponosan sam što sam ove godine na ispitu i nadam se da će proći kako treba. Znam kakvi su političari u BiH i koliko su prethodni predavači imali problema sa njima, ali ja naprosto poznajem metode kako da ih dovedem u red. Jedna od njih je i ova da svi polažu zajedno na istom roku. To u jednoj mjeri probudi tjeskobu i stid u njima”, kaže Palmer.
Palmer ističe da nije svejedno ukoliko se obrukate pred kolegama sa svim nivoima. Ovaj ispit će pokazati koliko ko zna i ko je vrijedan funkcije koju obnaša.
“Ono što mogu naglasiti zasigurno je da će biti mnogo iznenađenja. Past će na ispitu oni koji su se pretvarali da nešto znaju, a briljirat će oni tihi, povučeni koji se ne hvale svojim znanjem. Ovo će ujedno biti i eliminatorna karta za sve one koji su tu godinama prisutni, a kako bi rekli preko štele obnašaju svoje funkcije i veze nemaju šta rade. Eh nakon ovog roka će sve maske pasti i svako od njih će otkriti pravo lice”. dodao je Palmer.
Važna napomena za sve političare da iz ovog predmeta neće biti septembarskog roka. Ako neko ne zadovolji kriterije, automatski se mora vratiti na niži nivo vlasti dok ne popravi ocjenu.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.