Biće ovo nezaboravno druženje: Prijavite se za ljetni izazov: Heineken 0.0 5K Spring Run održat će se 8. augusta

Dugo očekivano četvrto izdanje trke Heineken 0.0 5K Spring Run održat će se u subotu, 8. augusta s početkom u 9 sati. Ova trka jedan je od omiljenih izazova kako rekreativnim, tako i naprednim trkačima obzirom na svoju dužinu i trasu trke koja prolazi kroz sami centar Sarajeva, te se za nju svake godine traži startni broj više.Dionicu dužine 5 kilometara trkači će započeti ispred BBI Shopping centra, a na trasi trke biti će postavljene okrepne i muzičke stanice koje će zasigurno obezbijediti odličnu atmosferu kako učesnicima, tako i navijačima trke.


Svi učesnici u svojim startnim paketima dobiti će startni broj sa čipom, specijalno dizajniranu dri-fit majicu, te brojne poklone sponzora. Po završetku trke trkače očekuju i posebno dizajnirane medalje. Mapu trase trke možete pogledati ovdje.Osim toga, prvi put održati će se se kratka trka/šetnja dužine 1.6 kilometara namijenjena cijeloj porodici “Sarajevo Family Run”.

“Ideju za organizovanje ovakve trke dobili smo nakon brojnih upita i zahtjeva da se održi neko dešavanje koje će biti sadržajno namijenjeno apsolutno svakoj uzrasnoj dobi. Sarajevo Family Run će subotnje ljetno jutro pretvoriti u nezaboravnu zabavu za cijelu porodicu i krug prijatelja. Pozivamo vas da okupite svoj pobjednički tim, pozovite mame, tate, djecu, nane, tetke, sestre, braću, prijatelje i napunite ulice Sarajeva duhom zajedništva i posebnom energijom koja će se dugo pamtiti!“, kazao je jedan od organizatora Draško Luković.

Ova trka započinje i završava ispred BBI Shopping centra u 8:30 sati, a njenu trasu možete pogledati ovdje.Po završetku trke svi učesnici dobiti će specijalno dizajnirane medalje koje će biti odlična uspomena na nezaboravno druženje.Prijave za obje trke su u toku, a prijaviti se možete na: Heineken 0.0 5K Spring Run i Sarajevo Family Run. Također i preko Udruženja Marathon Sarajevo ili Facebook i Instagram stranica.