Vlada FBiH unajmila gataru da vidi kad će doći vakcine #odgovornost

Premijer Vlade Federacije BiH danas je izašao u javnost s novim planom borbe protiv pandemije. Nije krio svoje razočarenje zbog lošeg rada, kako sebe tako i kriznog štaba Federacije.
Ova gatara otkriva budućnost: Pročitajte šta za vaš znak kaže! | Novi.ba
“Neću lagati, situacije nije ni malo dobra. Svjedoci ste koliko nas svi ismijavaju zbog naših trapavih političkih poteza, jer nismo pokazali apsolutno nikakvu sposobnost vođenja u kriznim situacijama. Nemamo pameti i kapaciteta da napravimo neki konkretan potez, ne vidimo dalji put ispred nas i potrebna nam je pomoć. Priznajem, nismo sposobni da bilo šta uradimo, zato smo se odlučili obratiti za pomoć onih koji bi možda mogli znati odgovor na ovo pitanje”, kaže premijer Novalić.
Vlada Federacije je u pomoć pozvala eksperte koji gledaju u grah, kako bi ih oni uputili kojim putem dalje da idu u potragu za vakcinama.
“Mi smo prvo pokušali putem Covax sistema i ispali smo bekani. Eno vidite Vučića, nije ih čekao i vidite kako vakciniše. Ne samo da vakciniše, već kreće u masovnu proizvodnju modela Sputnjik. A gdje smo mi? Nigdje! Ovako ćemo fino pitati gatare šta da radimo, kome da se obratimo i koju vakcinu da kupujemo. Izginut ćemo svi ukoliko ne potražimo pomoć, situacija je krajnje alarmantna”, dodao je Novalić.
Gatare će koristiti posebni Bužimski grah, koji je idealan za proricanje budućnosti i određivanje sudbine. Za kupovinu ovog graha, Vlada Federacije BiH je izdvojila 750.000 KM.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.