Političari u BiH šokirani otkrićem da će morati vratiti novac posuđen od MMF-a #SJAŠITE

Bosanskohercegovački političari ostali su u šoku nakon što su iz MMF-a informisani da sve pozajmnice i kredite koje budu uzeli od ove institucije, država Bosna i Hercegovina će biti primorana i da vrati i to uz dodatne kamate.
Rizičan ples predsjedničke porodice Izetbegović!? | Tacno.net
“Prosto ne možemo da vjerujemo. Da li vi vidite šta nama ove velesile rade? Pa zar ima smisla da mi od nekoga, kao mala i slaba država, posudimo pare koje nam trebaju da poplaćamo plate požrtvovanim državnim službenicima koji svakodnevno rade na šalterima diljem naše zemlje, a oni žele od nas da im vratimo te pare u nenormalnim rokovima i to još, pazite sad, uz basnoslovne kamate. Zamislite vi to. Hoće nam dati pare, ali ipak im ih moramo vratiti, jer eto, tako to funkcioniše. Ovo je jedan fond uzajamne socijalne solidarnosti, a ne obična banka koja živi od kamata. Bože sačuvaj kakvi smo mi ljudi postali, u kakvom to društvu živimo i s kakvim to mi državama funkcionišemo. Zar da mi, država u ovako teškom stanju u kojoj je rat završio prije nešto manje od trideset godina, da vraćamo kamate poput nekih velesila? Nema to smisla” – izjavio je za naš portal PR Udruženja bh. političara Amir Konferencija.
Udruženje ogorčenih političara u obraćanju javnosti potvrdilo je da će, ipak, podići predmetni kredit, ali naglašavaju da i dalje nisu zadovoljni predloženim uslovima koje su već prihvatili.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.