Prvačići drugi dan nastave potpisali saglasnost da prihvataju zaduženost kredita MMF-a #SJAŠITE

Jučer je krenula nova generacija prvačića osnovnih škola u čitavoj zemlji. Danas su se nove nade ove zemlje obavezale da će čuvati kreditnu zaduženost kroz svoju generaciju, ali i buduća pokoljenja.
2 of area's largest school districts, Philadelphia and Central Bucks,  prepare reopening plans for fall - 6abc Philadelphia
“Ja se zovem Samir i jučer sam krenuo u prvi razred. Iako me još uvijek zezaju slova i ne znam pisati kako treba, mama mi je objasnila koliko je ovo velika i bitna stvar za našu zemlju i da smo svi dužni da budemo tu i pomognemo. Međutim, kući sam navježbao potpis i danas sam uspio iz trećeg pokušaja da ga napišem. Ova škola je jako lijepa stvar i uči nas plemenitim stvarima”, kaže mali Samir.
Za validnost saglasnosti je potrebno prikupiti barem 51% potpisa svih učenika, kako bi se odluka usvojila.
“Naši prvačići, ali i dječica iz entiteta Republika Srpska su budućnost ove zemlje, i demokratski im je objasniti kakva ih budućnost čeka i da oni moraju dati glas kakav život žele. Mi smo do sada skupili oko 95% potpisa, naravno svi su prihvatili, jer ta djeca znaju šta je zemlja i kako se ona gradi. Znaju važnost naše borbe za buduća pokoljenja. Svjesni su da bez pomoći s vana nema prosperiteta, jer mi to sami ne umijemo. Krediti su naša svakodnevnica i bolje da djecu navikavamo od malih nogu šta je to i kako se otplaćuje”, ističe premijer Vlade Federacije BiH, Fadil Novalić.
Prvačići su se u znak solidarnosti otplate kredita odrekli besplatnih ruksaka, a također su naveli da će pola novca od užine davati državi da se krediti otplate što prije.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.