BICIKLOM OKO SVIJETA: Škot je udomio macu iz BiH, nabavio joj pasoš i avantura je počela! (FOTO)

Din Nikolson je 31-godišnji svjetski putnik na biciklu. On je svoje putovanje započeo u rodnom gradu Dunbaru u Škotskoj prošlog septembra.

Putujući Evropom stigao je i u BiH, gdje mu je srce zatreperilo! Zamislite, njega je šarmirala ni manje ni više nego jedna mala maca. Dao joj je ime Nala i odlučio je da je povede sa sobom.

Nikolsonu je njegov posao zavarivača u Dunbaru dosadio pa je odlučio krenuti biciklom do Newcastlea gde je ušao na trajekt te otišao u Amsterdam. Nakon toga je prolazio kroz Belgiju, Grčku, Švajcarsku i Italiju odakle se ukrcao na trajekt za Hrvatsku a odatle se uputio ka Bosni i Hercegovini gde je i pronašao svog krznenog prijatelja.


Otkako je usvojio mačku proputovali su Albaniju i Grčku, a njen vlasnik joj je nabavio i pasoš. Ovaj neobični par izaziva pažnju gdje god da se pojave i rado ih prolaznici fotografišu.
Nikolson je rekao kako je tokom vožnje slučajno čuo mjaukanje na brdskom putu, te je sišao sa bicikla, pomazio je, a ona se od tada nije odvojila od njega. Jednostavno nije željela!
– Nisam planirao da je uzmem, ali sam se ubrzo zaljubio u nju i nisam imao srca da je ostavim samu! Nisam mogao! Od tog trenutka mi smo nerazdvojni! – rekao je Nikolson.


Nala od tada putuje u korpi na biciklu, a njen vlasnik je svakodnevno snima. Brojne avanture su pred njima, i vjerujemo da će tek stvoriti uspomene!
(petface.net)