BiH prva u svijetu po broju vakcinisanih političara #odgovornost

Još jedno veliko priznanje za BiH. Bosna I Hercegovina postala je prva zemlja u svijetu po broju vakcinisanih političara. Kako navode iz svijetske organizacije za dodjelu priznanja BiH je primjer kako I mala zemlja može mnogo da uradi.
Intervju /Džaferović: Nisu uspjeli kada je BiH bilo mnogo teže, a neće ni  danas / Radio Sarajevo
“Bosna i Hercegovina je primjer kako jedna država treba da radi u vremenu pandemije. Nije bilo teško dodijeliti ovo priznanje zbog toga što skoro sve države vakcinišu prvo ugrožene skupine stanovništva ali Bosna i Hercegovina je odlučila prednost dati političarima, te tako pokazati svoju zahvalnost za sve što su uradili za ovu zemlju”, rekao je Helmut Muller predsjednik svijetske organizacije za dodjelu priznanja.
U našoj državi ovo priznanje su dočekali raširenih ruku i smatraju da je potpuno zasluženo. Priznanje je došlo kao odličan vjetar u leđa i potvrda dobre odluke političara u BiH da prednost pri vakcinaciji daju sami sebi.
“Ponosni smo na sve nivoe vlasti. Ovo je primjer kako i BiH može dobiti svijetsko priznanje. Nadam se da će institucije nastaviti raditi istim tempom kao do sad i da ćemo uskoro biti prva zemlja sa vakcinisanim svim političarima u državi što nije mali broj”, rekao je Šefik Džaferović bosanski član Predsjedništva BiH.
Građani BiH srećni su zbog priznanja ali se nadaju da će jednog dana i obični ljudi doći na red za vakcinaciju. Druga dva člana predsjedništva nisu prisustvovali svečanoj dodjeli iz privatnih razloga. Iz Rs-a su se kratko obratili saopćenjem.
“Mi u Republici Srpskoj priznajemo samo nagrade koje dobije ovaj entitet tako da nam ovo priznanje ništa ne znači. Nastavljamo vakcinisati naše političare kao i do sad bez obzira na priznanje”, rekla je u pisanom saopćenju Željka Cvijanović predsjednica Republike Srpske.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.