Bišćanka čiji slikarski radovi plijene pažnju

Negdje već s prvim koracima, počela se otkrivati sklonost ka slikarskom izrazu Bišćanke Sare Tahirović, sada već mlade umjetnice i studentice Ekonomskog fakulteta u Bihaću koja brusi svoj talenat za slikarstvo.“Još u ranim danima djetinjstva, spoznala sam svoju ljubav, koja ni manje ni više, kretala se prema umjetnosti. Moj talenat se prepoznao već u 6-7. godini, kad sam osjećala ljubav prema svojim crtežima”, kaže mlada umjetnica Sara Tahirović


Ova 21-godišnja Bišćanka slikanjem iskazuje svaku svoju emociju.“Slika je zapravo ta koja me predstavlja. Najčešće slikam pejzaže i mrtvu prirodu. Uglavnom slikam sa akrilnim bojama na slikarskom platnu, a sve više i grafitnom olovkom”, ističe naša sagovornica.Najčešće slika navečer kad završi svoje obaveze i nađe prostora za samo svoj mir.

“Dobivam dosta pitanja, šta je najteže naslikati, ali ako se potrudite za ono što volite, ništa nije teško.Za jednu sliku neophodno je dosta rada ali i vremena, ovisno od toga šta slikam. Baš zato što je umjetnost nestvarna, i nemoguće je definisati, zato je i volim. Sama pomisao na umjetnost, u ovom slučaju slikarstvo, daje mi potpunu slobodu, da sagledam svijet svojim očima i s puno hrabrosti da to iskažem”, podcrtava ova talentirana djevojka.

Dodajmo i to da je Sara Tahirović samouka umjetnica. Nikada nije pohađala slikarske kurseve i radionice, a talenat za umjetnost, kaže nam, naslijedila je i njena deset godina mlađa sestra. Iza sebe nema ni jednu izložbu ali ima na desetine radova koje još uvijek, skromno, čuva za sebe.

Nada se da će u budućnosti, neki od njenih radova krasiti umjetničke galerije ali i vjeruje da će tek pokazati svoju izvrsnost i talenat koji će biti prepoznat u umjetničkim krugovima.