DRUGAČIJI PRISTUP- Umjetnik stvara jedinstvena djela: Slika portrete na šaci pa ih prenosi na papir

Iako je općepoznato da se umjetnički izraz pokazuje na platnu, vajanjem skulptura ili čak kreiranjem putem računara. Međutim, Russell Powell iz Kalifornije je dao sasvim drugu dimenziju umjetnosti i tako ovaj umjetnik slika na vlastitoj šaci portrete te ih s nje pritiskom prenosi na papir.


Art Sheep piše da stvaranje ovakvih jedinstvenih djela mnogima djeluje nepraktično, međutim, pogled na njih razuvjerava i najvećeg skeptika.

Bez sumnje je riječ o izazovnom procesu jer se sve mora dovoljno brzo odviti kako se ne bi boja na njegovoj ruci osušila.

Međutim, ta “komplikacija” ga ne sprečava da u svoje 3D kreacije doda i komplikovane motive i sjenčenja, a do sada je uspješno stvorio mnoštvo portreta poznatih ličnosti.

Među njima su portret Johna Lennona, Dalai Lame, Kurt Cobaina, a s obzirom na neobičan umjetnički izraz, njegovi portreti su unikatni i predstavljeni na sasvim drugačiji način.

U galeriji pogledajte nekoliko Russellovih radova koje smo odabrali, a ukoliko vam se dopadne to što on radi onda ga zapratite na Instagramu.
Izvor: Klix