Bisera Turković razgovarala s ambasadorom Srbije o kupovini farmerki iz Novog Pazara #SJAŠITE

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, sastala se s ambasadorom Srbije Aleksandrom Đorđevićem, kako bi razgovarali o bitnim ekonomskim platformama koje je potrebno izgraditi. Ključno je povezati i izgraditi bolju saradnju između Bosne i Hercegovine i samog Sandžaka.
Turković i ambasador Srbije razgovarali o bh. konzulatu u N. Pazaru,  autoputu do Beograda... - Klix.ba
“Taj dio Srbije je najmanje razvijen, a s obzirom na to da tu živi jako veliki broj Bošnjaka, naša je dužnost da pomognemo ekonomski ovaj kraj. Zato smo danas precizirali i detaljno razradili plan kako da počnemo realizovati ekonomske projekte s gradovima poput Novog Pazara i Prijepolja. Drago mi je što je ambasador imao veliko razumijevanje prema našoj želji i što je rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći, da se ovaj plan realizuje”, rekla je Bisera Turković.
Turković dodaje da je spremna tranša novca prvi kontingent robe, u iznosu od 1,4 miliona KM. Transport bi se trebao završiti do kraja ove sedmice.
“U iznosu od gotovo milion i po konvertibilnih maraka, mi smo pokupovali čuvenih farmerki proizvedenih u Novom Pazaru, kako bi ne samo njima pomogli finansijski, već i učinili korist svojoj zemlji. Naručili smo farmerke različitih veličina i jednak broj muških i ženskih modela, a one će biti donirane svim službenim radnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine gdje većinski žive Bošnjaci. Osigurali smo da barem svaka osoba dobije po dva para ovog kvalitetnog komada garderobe”, ističe Turković.
Kao znak dobre volje, firme iz Novog Pazara koje proizvode farmerke, odlučile su dati i određeni broj dječjih modela besplatno, kako bi i djeca državnih uposlenika dobili simboličan poklon.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.